JohannesAcademie

Op zoek naar Levenswijsheid

Studiedagen

StudiedagenThinkerDe JohannesAcademie is een van de instituten die in verschillende landen werd gesticht door de Broeders van Sint Jan om de vorming die door pater Marie-Dominique Philippe werd opgezet aan anderen door te geven: een vorming gebaseerd op de drie wijsheden zoals Thomas van Aquino die onderscheidt: de filosofische, de theologische en de mystieke wijsheid. Een aantal docenten van deze instituten hebben zich in hoge mate bekwaamd door filosofisch en theologisch onderzoek, lesgeven en schrijven. De studiedagen werden opgezet om hen als gastdocenten een cursus te kunnen laten geven over een bepaald onderwerp. Een kans om nieuwe inzichten te verwerven door deze internationale sprekers.

Inleiding in de schriften van Augustinus

Inleiding in de schriften van Augustinus

Van 21 november 2020 10:00
tot 21 november 2020 16:00
Activiteit downloaden

Locatie: Thomas a Kempis Leerhuis, Broerestraat 12, 3532 CP, Utrecht Broerestraat 12, 3532 CP, Utrecht

Labels: studiedag

De heilige Augustinus van Hippo blijft, bijna 1600 jaar na zijn dood, één van de bekendste denkers in onze geschiedenis. Letterkundige, bekeerling, bisschop en leraar van de kerk; hij wordt ook veel gelezen door niet-gelovigen. 

In deze studiedag zullen we worden ingeleid in de meest bekende teksten van deze prediker, denker en kerkleraar uit Noord-Afrika. Een bijzondere aandacht zal gegeven worden aan de Confessiones en de Stad van God.

Gerard Versluis is universitaire docent in Politieke Filosofie aan de Universiteit Utrecht, en is promovendus in de Filosofie aan de Universiteit van Leiden. 

21 november, 10.00 - 16.00 uur

U kunt deze studiedag ook online volgen via de Youtube-kanaal van de "Broeders van Sint Jan":  https://www.youtube.com/channel/UCOne0CXLZkh9eZ1GPR3aA7Q

2020-11-21 10:00:00
2020-11-21 16:00:00
U bevindt zich hier: Home JohannesAcademie Agenda Studiedagen Inleiding in de schriften van Augustinus
Broeders van Sint JanDe Broeders van Sint Jan hebben hun leven aan God gewijd, ten dienste van God en hun naasten. Zij willen leven volgens het Evangelie van Jezus Christus en zich door hun gebed en hun activiteiten inzetten voor jong en oud.

Steun ons!

Uw steun

Ook uw steun hebben
wij hard nodig!

Login Sint Jan