JohannesAcademie

Op zoek naar Levenswijsheid

Studiedagen

StudiedagenThinkerDe JohannesAcademie is een van de instituten die in verschillende landen werd gesticht door de Broeders van Sint Jan om de vorming die door pater Marie-Dominique Philippe werd opgezet aan anderen door te geven: een vorming gebaseerd op de drie wijsheden zoals Thomas van Aquino die onderscheidt: de filosofische, de theologische en de mystieke wijsheid. Een aantal docenten van deze instituten hebben zich in hoge mate bekwaamd door filosofisch en theologisch onderzoek, lesgeven en schrijven. De studiedagen werden opgezet om hen als gastdocenten een cursus te kunnen laten geven over een bepaald onderwerp. Een kans om nieuwe inzichten te verwerven door deze internationale sprekers.

Studiedag: Wetenschap en Wijsheid

Studiedag: Wetenschap en Wijsheid

Van 14 maart 2015 10:00
tot 14 maart 2015 17:00
Activiteit downloaden

Locatie: Thomas a Kempis Leerhuis Broerestraat 12 , 3532 CP , Utrecht , NL

Studiedag Aristoteles

Moderne wetenschap beweert veel meer te zijn dan een steeds preciezer en gedetailleerder beschrijving van de materiële wereld en het menselijk lichaam. Maar wat is die belofte van een algehele verklaring van de wereld op basis van het fysieke en het meetbare? Op welke aannames is het gebaseerd en zijn deze afdoende in staat om de menselijke werkelijkheid te doorgronden? Indien het zogenaamde debat tussen moderne wetenschap en geloof de verschillende domeinen door elkaar haalt, dan zou het eigenlijke debat moeten plaatvinden tussen wetenschap en filosofie, die beide de mens willen begrijpen op basis van ervaring.

Pater François-Frédéric Lot csj is doctor in de filosofie en master of science. Hij bekleedde gedurende een aantal jaren een filosofische leerstoel aan de Katholieke Universiteit van West Afrika in Abidjan, Ivoorkust. Hij doceert nu aan de Ecole Saint-Jean in Frankrijk, het opleidingsinstituut van de Broeders van Sint Jan.


Docent: pater François-Frédéric Lot csj
Datum: 14 maart 2015, 10.00 - 17.00 uur
Locatie: Thomas a Kempis Leerhuis, Utrecht


2015-03-14 10:00:00
2015-03-14 17:00:00
U bevindt zich hier: Home JohannesAcademie Agenda Studiedagen Studiedag: Wetenschap en Wijsheid
Broeders van Sint JanDe Broeders van Sint Jan hebben hun leven aan God gewijd, ten dienste van God en hun naasten. Zij willen leven volgens het Evangelie van Jezus Christus en zich door hun gebed en hun activiteiten inzetten voor jong en oud.

Steun ons!

Uw steun

Ook uw steun hebben
wij hard nodig!

Login Sint Jan