JohannesAcademie

Op zoek naar Levenswijsheid

Cursussen

Cursusavonden filosofie en theologieThinkerNiet iedereen heeft de mogelijkheid om veel tijd uit te trekken voor een diepgaande, persoonlijke vorming als mens en als christen. Toch verlangen we allemaal naar een plek waar we in alle vrijheid kunnen denken en leren. De maandelijkse cursussen van de JohannesAcademie zijn juist hiervoor bedoeld. Door drie avonden in een maand te reserveren om een specifiek onderwerp, vraag of domein van het leven te onderzoeken, kun je je eigen zoektocht naar waarheid vasthouden en voortzetten.
De onderwerpen van de cursusavonden betreffen vragen over ons leven en de wereld om ons heen, zowel vanuit menselijk als christelijk perspectief. Daarom introduceren de broeders u altijd in een stukje filosofie of theologie om beter te kunnen analyseren en meer inzicht te scheppen in het thema. 
Ook als u niet alle avonden kunt komen, bent u van harte welkom!

Cursus - Aristoteles: leermeester in tijden van klimaatverandering [geanuleerd]

Cursus - Aristoteles: leermeester in tijden van klimaatverandering [geanuleerd]

Van 12 mei 2020 19:30
tot 12 mei 2020 21:30
Activiteit downloaden

Locatie: Johanneszaal Oude Molstraat 37 , 2513 BA , Den Haag , NL

Labels: cursus, theologie

De uitdaging waar de mensheid voor staat is ongekend: een radicale omwenteling is nodig, afgedwongen door de aarde zelf, op straffe van – zo lijkt het – onze eigen ondergang. Een omwenteling in ons handelen, met meer respect voor de wereld om ons heen, is absoluut noodzakelijk. Maar die omwenteling kan slechts plaatsvinden als we ons denken vernieuwen. Grote filosofen zoals Plato en Aristoteles kunnen ons daarbij helpen. Gedurende twintig jaar immers volgde Aristoteles het onderricht van zijn leermeester Plato, maar daarna nam hij op een aantal punten duidelijk afstand, omdat hij vond dat het denken van Plato de werkelijkheid niet genoeg respecteerde. In deze cursus ontdekken we twee uitzonderlijke leermeesters en vragen we ons af: wat zou Aristoteles doen om nu ‘om te denken’?

Spreker: p. Thomas
Data: 12, 19, 26 mei 2020, 19.30-21.30 uur
Locatie: Johanneszaal,
Oude Molstraat 37, Den Haag


2020-05-12 19:30:00
2020-05-12 21:30:00
U bevindt zich hier: Home JohannesAcademie Agenda Cursussen Cursus - Aristoteles: leermeester in tijden van klimaatverandering [geanuleerd]
Broeders van Sint JanDe Broeders van Sint Jan hebben hun leven aan God gewijd, ten dienste van God en hun naasten. Zij willen leven volgens het Evangelie van Jezus Christus en zich door hun gebed en hun activiteiten inzetten voor jong en oud.

Steun ons!

Uw steun

Ook uw steun hebben
wij hard nodig!

Login Sint Jan