JohannesAcademie

Op zoek naar Levenswijsheid

Cursussen

Cursusavonden filosofie en theologieThinkerNiet iedereen heeft de mogelijkheid om veel tijd uit te trekken voor een diepgaande, persoonlijke vorming als mens en als christen. Toch verlangen we allemaal naar een plek waar we in alle vrijheid kunnen denken en leren. De maandelijkse cursussen van de JohannesAcademie zijn juist hiervoor bedoeld. Door drie avonden in een maand te reserveren om een specifiek onderwerp, vraag of domein van het leven te onderzoeken, kun je je eigen zoektocht naar waarheid vasthouden en voortzetten.
De onderwerpen van de cursusavonden betreffen vragen over ons leven en de wereld om ons heen, zowel vanuit menselijk als christelijk perspectief. Daarom introduceren de broeders u altijd in een stukje filosofie of theologie om beter te kunnen analyseren en meer inzicht te scheppen in het thema. 
Ook als u niet alle avonden kunt komen, bent u van harte welkom!

(helaas GEANULEERD) Cursus - Eten of vasten, daar draait het om

(helaas GEANULEERD) Cursus - Eten of vasten, daar draait het om

Van 17 maart 2020 19:30
tot 17 maart 2020 21:30
Activiteit downloaden

Locatie: Johanneszaal Oude Molstraat 37 , 2513 BA , Den Haag , NL

Labels: cursus, theologie

(pas op: de cursus GAAT NIET DOOR)

Eten. Het lijkt zo eenvoudig en puur natuur: ons lichaam heeft het nodig om te overleven. De mens is niet zomaar een dier die vreet om in leven te blijven, wij mensen eten. Wat honger is, dat weten wij in onze streken niet echt meer en vasten is meer een soort luxe of wellness-moment geworden. Bij ons is overigens niet zozeer honger het probleem. Wij worden eerder geconfronteerd met het fenomeen over-eating. Tijdens deze cursusavonden bestuderen wij de leer van Evagrios Pontikos, een woestijnvader, over de gastrimargia, de losgeslagen maag. Met hem ontdekken wij welke fundamentele plek eten en vasten voor ons mensen hebben en wat de uitwerkingen ervan zijn voor ons geestelijk leven.

Spreker: p. Kornelius-Maria
Data: 17, 24 maart 2020, 19.30-21.30 uur (pas op: de eerste avond van de cursus op 10 maart gaat niet door)
Locatie: Johanneszaal,
Oude Molstraat 37, Den Haag


2020-03-17 19:30:00
2020-03-17 21:30:00
U bevindt zich hier: Home JohannesAcademie Agenda Cursussen (helaas GEANULEERD) Cursus - Eten of vasten, daar draait het om
Broeders van Sint JanDe Broeders van Sint Jan hebben hun leven aan God gewijd, ten dienste van God en hun naasten. Zij willen leven volgens het Evangelie van Jezus Christus en zich door hun gebed en hun activiteiten inzetten voor jong en oud.

Steun ons!

Uw steun

Ook uw steun hebben
wij hard nodig!

Login Sint Jan