JohannesAcademie

Op zoek naar Levenswijsheid

Cursussen

Cursusavonden filosofie en theologieThinkerNiet iedereen heeft de mogelijkheid om veel tijd uit te trekken voor een diepgaande, persoonlijke vorming als mens en als christen. Toch verlangen we allemaal naar een plek waar we in alle vrijheid kunnen denken en leren. De maandelijkse cursussen van de JohannesAcademie zijn juist hiervoor bedoeld. Door drie avonden in een maand te reserveren om een specifiek onderwerp, vraag of domein van het leven te onderzoeken, kun je je eigen zoektocht naar waarheid vasthouden en voortzetten.
De onderwerpen van de cursusavonden betreffen vragen over ons leven en de wereld om ons heen, zowel vanuit menselijk als christelijk perspectief. Daarom introduceren de broeders u altijd in een stukje filosofie of theologie om beter te kunnen analyseren en meer inzicht te scheppen in het thema. 
Ook als u niet alle avonden kunt komen, bent u van harte welkom!

Cursus - Een toornige kloosterling is een eenzaam wild zwijn

Cursus - Een toornige kloosterling is een eenzaam wild zwijn

Van 22 oktober 2019 19:30
tot 22 oktober 2019 21:30
Activiteit downloaden

Locatie: Johanneszaal Oude Molstraat 37 , 2513 BA , Den Haag , NL

Labels: cursus, theologie

De eeuwen door is het leven van mensen getekend door geweld: tussen personen, tegen het ongeboren leven, in de relaties tussen volkeren, geweld tegen de natuur en onze omgeving… Sinds Kaïn zijn broer Abel doodde, heerst in onze wereld de wet van geweld en agressie. De moderne psychologie duidt deze ‘vechtlustigheid’ als een kracht die bij de natuur van de mens hoort en niet zozeer iets is dat goed of fout is. Je moet dus vooral met geweld leren omgaan... Anderen, zoals de Verenigde Naties, proberen conflicten tussen de volkeren te bestrijden – soms ook weer met geweld. Tijdens deze drie cursusavonden duiken wij in de leer van Evagrios Pontikos, een woestijnvader, over woede en zachtmoedigheid, met de bedoeling zijn levenservaring en inzichten vruchtbaar te maken voor ons eigen leven. Immers, wie Jezus wil navolgen wordt uitgenodigd om te leren van Degene die gezegd heeft: ‘Ik ben zachtmoedig en nederig van hart’ (Mt 11, 29), en er actief werk van te maken.

Spreker: p. Kornelius-Maria
Data: 8, 22, 29 oktober 2019, 19.30-21.30 uur
Locatie: Johanneszaal,
Oude Molstraat 37, Den Haag


2019-10-22 19:30:00
2019-10-22 21:30:00
U bevindt zich hier: Home JohannesAcademie Agenda Cursussen Cursus - Een toornige kloosterling is een eenzaam wild zwijn
Broeders van Sint JanDe Broeders van Sint Jan hebben hun leven aan God gewijd, ten dienste van God en hun naasten. Zij willen leven volgens het Evangelie van Jezus Christus en zich door hun gebed en hun activiteiten inzetten voor jong en oud.

Steun ons!

Uw steun

Ook uw steun hebben
wij hard nodig!

Login Sint Jan