JohannesAcademie

Op zoek naar Levenswijsheid

Cursussen

Cursusavonden filosofie en theologieThinkerNiet iedereen heeft de mogelijkheid om veel tijd uit te trekken voor een diepgaande, persoonlijke vorming als mens en als christen. Toch verlangen we allemaal naar een plek waar we in alle vrijheid kunnen denken en leren. De maandelijkse cursussen van de JohannesAcademie zijn juist hiervoor bedoeld. Door drie avonden in een maand te reserveren om een specifiek onderwerp, vraag of domein van het leven te onderzoeken, kun je je eigen zoektocht naar waarheid vasthouden en voortzetten.
De onderwerpen van de cursusavonden betreffen vragen over ons leven en de wereld om ons heen, zowel vanuit menselijk als christelijk perspectief. Daarom introduceren de broeders u altijd in een stukje filosofie of theologie om beter te kunnen analyseren en meer inzicht te scheppen in het thema. 
Ook als u niet alle avonden kunt komen, bent u van harte welkom!

Cursus: Wat is waarheid?

Cursus: Wat is waarheid?

Van 16 januari 2018 19:30
tot 16 januari 2018 21:30
Activiteit downloaden

Locatie: Johanneszaal Oude Molstraat 37 , 2513 BA , Den Haag , NL

Labels: cursus, filosofie

In een relativistische samenleving is het bijna ‘not done’ om over waarheid te spreken, iedereen heeft immers recht op zijn eigen mening. En toch… We kunnen er niet omheen: wij verlangen naar authenticiteit, naar echtheid… naar waarheid. Maar kunnen wij de waarheid wel bereiken? Kunnen wij mensen wel iets zeggen dat definitief waar is? Of moeten wij vooral bescheiden zijn en zeggen dat iets slechts onze mening is? Is ontdekte waarheid altijd maar voor even, tot het tegendeel bewezen wordt? Een filosofische zoektocht de waarde van waarheid. 

Docent: p. Thomas
Data: 16, 23, 30 januari 2018
Locatie: Johanneszaal, Oude Molstraat 37, Den Haag


2018-01-16 19:30:00
2018-01-16 21:30:00
U bevindt zich hier: Home JohannesAcademie Agenda Cursussen Cursus: Wat is waarheid?
Broeders van Sint JanDe Broeders van Sint Jan hebben hun leven aan God gewijd, ten dienste van God en hun naasten. Zij willen leven volgens het Evangelie van Jezus Christus en zich door hun gebed en hun activiteiten inzetten voor jong en oud.

Steun ons!

Uw steun

Ook uw steun hebben
wij hard nodig!

Login Sint Jan