JohannesAcademie

Op zoek naar Levenswijsheid

Cursussen

Cursusavonden filosofie en theologieThinkerNiet iedereen heeft de mogelijkheid om veel tijd uit te trekken voor een diepgaande, persoonlijke vorming als mens en als christen. Toch verlangen we allemaal naar een plek waar we in alle vrijheid kunnen denken en leren. De maandelijkse cursussen van de JohannesAcademie zijn juist hiervoor bedoeld. Door drie avonden in een maand te reserveren om een specifiek onderwerp, vraag of domein van het leven te onderzoeken, kun je je eigen zoektocht naar waarheid vasthouden en voortzetten.
De onderwerpen van de cursusavonden betreffen vragen over ons leven en de wereld om ons heen, zowel vanuit menselijk als christelijk perspectief. Daarom introduceren de broeders u altijd in een stukje filosofie of theologie om beter te kunnen analyseren en meer inzicht te scheppen in het thema. 
Ook als u niet alle avonden kunt komen, bent u van harte welkom!

Cursus: Wat maakt mensen anders dan dieren?

Cursus: Wat maakt mensen anders dan dieren?

Van 10 april 2018 19:30
tot 10 april 2018 21:30
Activiteit downloaden

Locatie: Johanneszaal Oude Molstraat 37 , 2513 BA , Den Haag , NL

Labels: cursus, filosofie

Tijdens deze cursus gaan we samen op reis om te ontdekken wat ons mensen van dieren onderscheid. Wat is dit geestelijk leven precies dat ons juist radicaal doet verschillen? We proberen samen de mens beter te begrijpen als geheel. We kijken hierbij naar het materiële in de mens, naar zijn zintuigen, zijn hartstochten, maar ook naar het geestelijke. Het is een ontdekking van wat we in de mens ontdekken dat de materie overstijgt maar nog wel aan de materie verbonden is. Dit noemen we het geestelijke leven. Wat is dit precies? Hoe kunnen we het ontdekken? Hoe kunnen we beter als mens leven en niet blijven bij wat dierlijk is? Hier gaan we samen op in tijdens deze drie cursusavonden.

Docent: p. Johannes Pio
Data: 10, 17, 24 april
Locatie: Johanneszaal, Oude Molstraat 35, Den Haag


2018-04-10 19:30:00
2018-04-10 21:30:00
U bevindt zich hier: Home JohannesAcademie Agenda Cursussen Cursus: Wat maakt mensen anders dan dieren?
Broeders van Sint JanDe Broeders van Sint Jan hebben hun leven aan God gewijd, ten dienste van God en hun naasten. Zij willen leven volgens het Evangelie van Jezus Christus en zich door hun gebed en hun activiteiten inzetten voor jong en oud.

Steun ons!

Uw steun

Ook uw steun hebben
wij hard nodig!

Login Sint Jan