JohannesAcademie

Op zoek naar Levenswijsheid

Cursussen

Cursusavonden filosofie en theologieThinkerNiet iedereen heeft de mogelijkheid om veel tijd uit te trekken voor een diepgaande, persoonlijke vorming als mens en als christen. Toch verlangen we allemaal naar een plek waar we in alle vrijheid kunnen denken en leren. De maandelijkse cursussen van de JohannesAcademie zijn juist hiervoor bedoeld. Door drie avonden in een maand te reserveren om een specifiek onderwerp, vraag of domein van het leven te onderzoeken, kun je je eigen zoektocht naar waarheid vasthouden en voortzetten.
De onderwerpen van de cursusavonden betreffen vragen over ons leven en de wereld om ons heen, zowel vanuit menselijk als christelijk perspectief. Daarom introduceren de broeders u altijd in een stukje filosofie of theologie om beter te kunnen analyseren en meer inzicht te scheppen in het thema. 
Ook als u niet alle avonden kunt komen, bent u van harte welkom!

Cursus: De geestelijke strijd winnen

Cursus: De geestelijke strijd winnen

Van 13 februari 2018 19:30
tot 13 februari 2018 21:30
Activiteit downloaden

Locatie: Johanneszaal Oude Molstraat 37 , 2513 BA , Den Haag , NL

Labels: cursus

We hebben allemaal te maken met verleidingen en beproevingen in onze geestelijke strijd. We proberen het goede te doen en zonde te vermijden. Met vallen en opstaan leren we onszelf beter kennen alsook de verschillende verleidingen die we tegen kunnen komen. Wat zijn de tactieken van de Tegenstander om ons tot zonde te verleiden en af te sluiten voor God, voor onszelf en onze naasten? En wat zijn de tactieken die wij als Christenen kunnen gebruiken om deze sneller te kunnen onderscheiden en de juiste tactiek te gebruiken? Tijdens deze cursus gaan we hierop in. We kijken samen naar een analyse van wat de Tegenstander precies met ons wil doen om ons te verleiden en daarna naar tactieken die ons helpen om beter te kunnen strijden om deze strijd met Christus en de heiligen te kunnen overwinnen.

Docent: p. Johannes Pio
Data: 13, 20, 27 februari
Locatie: Johanneszaal, Oude Molstraat 35, Den Haag


2018-02-13 19:30:00
2018-02-13 21:30:00
U bevindt zich hier: Home JohannesAcademie Agenda Cursussen Cursus: De geestelijke strijd winnen
Broeders van Sint JanDe Broeders van Sint Jan hebben hun leven aan God gewijd, ten dienste van God en hun naasten. Zij willen leven volgens het Evangelie van Jezus Christus en zich door hun gebed en hun activiteiten inzetten voor jong en oud.

Steun ons!

Uw steun

Ook uw steun hebben
wij hard nodig!

Login Sint Jan