JohannesAcademie

Op zoek naar Levenswijsheid

Cursussen

Cursusavonden filosofie en theologieThinkerNiet iedereen heeft de mogelijkheid om veel tijd uit te trekken voor een diepgaande, persoonlijke vorming als mens en als christen. Toch verlangen we allemaal naar een plek waar we in alle vrijheid kunnen denken en leren. De maandelijkse cursussen van de JohannesAcademie zijn juist hiervoor bedoeld. Door drie avonden in een maand te reserveren om een specifiek onderwerp, vraag of domein van het leven te onderzoeken, kun je je eigen zoektocht naar waarheid vasthouden en voortzetten.
De onderwerpen van de cursusavonden betreffen vragen over ons leven en de wereld om ons heen, zowel vanuit menselijk als christelijk perspectief. Daarom introduceren de broeders u altijd in een stukje filosofie of theologie om beter te kunnen analyseren en meer inzicht te scheppen in het thema. 
Ook als u niet alle avonden kunt komen, bent u van harte welkom!

Hoeveel wegen ken jij om God te ervaren?

Hoeveel wegen ken jij om God te ervaren?

Van 22 mei 2018 19:30
tot 22 mei 2018 21:30
Activiteit downloaden

Locatie: Johanneszaal Oude Molstraat 37 , 2513 BA , Den Haag , NL

Labels: cursus

Paradoxaal genoeg is het aantal kerkbezoekers (tenminste hier in Europa) in de afgelopen jaren sterk afgenomen, ook al is de belangstelling voor spiritualiteit bij veel mensen juist gegroeid. Wellicht omdat mensen denken dat het christendom vooral draait om een bepaalde leer, sacramenten en een kerkelijke moraal. Velen zoeken in oosterse religieuze praktijken de vervulling van hun brandend verlangen naar spiritualiteit, naar Godservaring. Een innerlijke zoektocht waar de woestijnvaders, uit onze eigen westerse traditie, juist ware meesters in bleken te zijn. Gedurende drie avonden zullen we ons daarom verdiepen in deze grote schat van levenswijsheid om ons te helpen onze persoonlijke relatie met God te versterken. Met de hulp van de woestijnvaders willen we zo de schoonheid van een authentieke christelijke spiritualiteit herontdekken.

Spreker: br. Kornelius-Maria
Data: 8, 15, 22 mei 2018
Locatie: Johanneszaal, Oude Molstraat 37, Den Haag


2018-05-22 19:30:00
2018-05-22 21:30:00
U bevindt zich hier: Home JohannesAcademie Agenda Cursussen Hoeveel wegen ken jij om God te ervaren?
Broeders van Sint JanDe Broeders van Sint Jan hebben hun leven aan God gewijd, ten dienste van God en hun naasten. Zij willen leven volgens het Evangelie van Jezus Christus en zich door hun gebed en hun activiteiten inzetten voor jong en oud.

Steun ons!

Uw steun

Ook uw steun hebben
wij hard nodig!

Login Sint Jan