Familie van Sint Jan

Een religieuze familie binnen de katholieke Kerk

Welkom bij de familie van Sint Jan

Christus navolgen, zoals de Heilige Johannes Hem is gevolgd. Gezonden zijn naar degenen die dorst hebben naar waarheid en liefde. Plaatsen van vorming en gemeenschap aanbieden aan degenen die op zoek zijn naar zingeving, in het bijzonder jongeren en gezinnen.


“Het leven is verschenen, wij hebben het gezien,
wij getuigen ervan” (1 Joh 1,2)


Contemplatie – Getuigenis – Gemeenschap

Geschreven door  Hante Visser
in Den Haag
Hits 45558

Verslag The Big Issue: techniek en moraal

techniekHeeft de technologische ontwikkeling de moraal overbodig gemaakt? Het thema van de tweede “Big Issue” bij de Broeder van St.Jan in Den Haag. Een zaal vol studenten en Young Professionals en drie sprekers, die de aanwezigen meenamen langs de nano-bioscience via Griekse mythologie naar de ethiek van de hedendaagse filosofen en theologen. Goede ingrediënten om met elkaar te komen tot een diepgaande discussie over techniek en moraal.


Moeten we wel alles willen onderzoeken? Waar ligt nu eigenlijk de verantwoordelijkheid? Prof. Dekker (hoogleraar nano bioscience) verwoordde het als: “De verantwoordelijkheid ligt bij de persoon, die er iets mee wil” Je kan als onderzoeker niet altijd voorzien welke toepassingen er vijftig tot honderd jaar later zullen ontstaan. Mr. Labuschagne (hoogleraar ethische rechtsfilosofie) bevestigde dat je als maatschappij de morele discussie moet aanwakkeren en daar ook de verantwoordelijkheid in moet nemen. Pater Elias bracht de discussie dichterbij huis en sprak de aanwezigen meer aan op hun eigen verantwoordelijkheid. Kortom, het was een geanimeerde discussie waarvan iedere aanwezige met genoeg stof tot nadenken weer naar huis toe is gegaan.

Persoonlijke websites van de sprekers:

Prof. Cees Dekker Director of the Kavli Institute of Nanoscience Delft
Dr. B.C. Labuschagne is universitair docent rechtsfilosofie aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Leiden
Pater Elias Broeder van St. Jan, theoloog en filosoof
U bevindt zich hier: Home Den Haag Verslag The Big Issue: techniek en moraal
Broeders van Sint JanDe Broeders van Sint Jan hebben hun leven aan God gewijd, ten dienste van God en hun naasten. Zij willen leven volgens het Evangelie van Jezus Christus en zich door hun gebed en hun activiteiten inzetten voor jong en oud.

Steun ons!

Uw steun

Ook uw steun hebben
wij hard nodig!

Login Sint Jan