Familie van Sint Jan

Een religieuze familie binnen de katholieke Kerk

×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 42 niet laden

Welkom bij de familie van Sint Jan

Christus navolgen, zoals de Heilige Johannes Hem is gevolgd. Gezonden zijn naar degenen die dorst hebben naar waarheid en liefde. Plaatsen van vorming en gemeenschap aanbieden aan degenen die op zoek zijn naar zingeving, in het bijzonder jongeren en gezinnen.


“Het leven is verschenen, wij hebben het gezien,
wij getuigen ervan” (1 Joh 1,2)


Contemplatie – Getuigenis – Gemeenschap

Geschreven door 
in Nieuws
Hits 56081

Zorg, welzijn en katholiek: the missing link

Ben je student of net begonnen met werken? De JohannesAcademie biedt verdiepende studieweekenden aan op jouw werkterrein. Wat betekent het voor jou om katholiek te zijn en te werken? De bijeenkomsten nodigen je uit om deze vraag uit te diepen. Op zoek naar de Waarheid, in een omgeving van persoonlijke ontmoeting, gebed, lezingen en discussies.


Zorg, welzijn èn katholiek: de missing link

De mensKijken zorg en welzijn nog wel naar de hele mens? De mens is toch meer dan een lichaam? Wat verandert het feit dat wij mensen een ziel hebben aan de manier waarop wij het lichaam zien en hoe wij er mee omgaan?

De hamvraag van dit weekend is de christelijke visie op het menselijk lichaam. Wie is die mens die lichaam en geest tegelijk is? Wat wil dat voor ons zeggen dat het Woord mensgeworden is en negen maanden heeft willen wonen in de schoot van Maria?


Ga in gesprek met artsen, verpleegkundigen, psychologen, e.a. We zien en bespreken ernstig lijden, de impact van een handicap, sterven. En wat betekent dat als het welzijn (lichamelijk en geestelijk) van mensen je wordt toevertrouwd? In de zorg, maar ook zeker in de hulpverlening is het wezenlijk te zoeken naar antwoorden. Zeker komen dus!

Voor wie?
Voor studenten en young professionals in de sectoren zorg en welzijn tussen de 20 en 30 jaar.

Wanneer?
16 – 18 december 2011

Waar?
Willibrordushuis, Oude Molstraat 37, Den Haag

Binnenkort verschijnt het programma van dit weekend op www.johannesacademie.nl.

Meer info en inschrijven? Klik hier


JohannesAcademie
 Dit studieweekend met de Broeders van Sint Jan maakt deel uit van een reeks weekenden gericht op verschillende beroepsgroepen. Dit jaar volgen nog weekenden voor leraren/docenten en voor jonge wetenschappers.

U bevindt zich hier: Home Nieuws Zorg, welzijn en katholiek: the missing link
Broeders van Sint JanDe Broeders van Sint Jan hebben hun leven aan God gewijd, ten dienste van God en hun naasten. Zij willen leven volgens het Evangelie van Jezus Christus en zich door hun gebed en hun activiteiten inzetten voor jong en oud.

Steun ons!

Uw steun

Ook uw steun hebben
wij hard nodig!

Login Sint Jan